Fotografi turk, krijon me Inteligjencë Artificiale fotot: Si do të dukeshin sot Lady Diana, Elvis Presly, Bruce Lee etj.

  • Share

Fotografi turk, Alper Yesiltas zbuloi një seri fotografish të realizuar përmes Inteligjencës Artificiale. Fotot janë pjesë e ekspozitës së quajtur prej tij “Sikur asgjë të mos kishte ndodhur” dhe që në thelb ka foto të njerëzve të famshëm që nuk jetojnë por që janë të gdhendur në memorien tonë. Emra të tillë si Princesha Diana, Kurt Cobain, Elvis Presley etj, që nuk jetojnë sot, vijnë përmes fotografive që janë përpunuar me mjete të AI (Inteligjencës Artificiale) Fotot i shfaqin ata sikur të jetonin sot dhe tregojnë se çfarë pamje do të kishin ata nëse do të jetonin ende.

Laddy D – Princesha Diana
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas

Fotografi turk, tha se ai i kishte përdorur mjetet e IA në mënyrë manuale dhe se gjatë punës i duhej të kontrollonte gjithçka deri sa të dukeshin fotot sa më reale. Një ndër fotot më të pëlqyera të realizuara nga vetë ai, është ajo e Michael Jackson pasi sipas fotografit turk, ishte fotoja e parë me të cilën punoi.

Freddie Mercury
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas

Bruce Lee
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas

Kurt Cobain
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas

Michael Jackson
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas
Heath Ledger
Krediti i Fotos: Alper Yesiltas
Fotografi Turk Alper Yesiltas
  • Share