Viti 1973 – Titujt kryesorë të artikujve të shkruara për Skraparin

  • Share

Në këtë shkrim, shkojmë pas në kohë në vitin 1973. Disa ndër autorët, titujt e artikujve, data e publikimit dhe botuesit të cilët kanë shkruar për Skraparin gjatë vitit 1973, do ti rendisim si më poshtë. Në rastet kur në titullin e artikullit ju shfaqet pikëzimi (***), duhet të na kuptoni, se ne kemi hequr fjalë apo terma që mund ti përkasin një kohe tjetër dhe për të evituar propagandimin e kësaj terminologjie, ne këto terma do ti publikojmë të cunguara.

Xh.Lamçe
Nitrifikimi i grurit, detyrë e kohës.
Jehona e Skraparit, 1973, 1 janar.

Hysen Xhaferllari
Problemet e fshatit janë gjiithnjë aktuale për organizatat profesionale në rrethin e Skraparit
Puna, 1973, 9 janar
.

Muhamet Basho
Të kompesohet koha e humbur.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 janar.

S.Osmani
Artizanati në fshat.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 janar.

Tomorr Shasho
Edukimi i fëmijëve nuk është vetëm problem i shkollës.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 janar.

B. Shahu
Mëria – çfaqje e luftës së klasave në terrenin ideologjik.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 janar.

A.Turhani
Beteja e Tendës së Qypit.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 janar.

Z.Dyrmishi
Krasitja – proçes me rëndësi për zhvillimin e drufrutoreve. Probleme të zbatimit të disiplinës shkencore në bujqësi.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 janar
.

H.Celibashi
Problemet e organizatës zgjidhën bashkë me masat.
Jehona e Skraparit, 1973, 1 shkurt
.

H.Kordha
Luftëtarë të vendosur për çështjen e atdheut, (60 vjetori i parë).
Jehona e Skraparit, 1973, 1 shkurt.

Hysen Xhaferllari
Organizatat profesionale dhe normimi në rrethin e Skraparit.
Puna, 1973, 2 shkurt.

A.Braçaj
Që të flasim me plot zërin për frutikulturën në rrethin e Skraparit.
Zëri i Popullit, 1973, 4 shkurt.

Luftim Ylli
Të dhëna për lashtësinë në zonën e Skraparit.
Drita, 1973, 11, shkurt, f. 12
.

Sh.Lajthia
Kritika dhe autokritika janë armë të fuqishme kur përdoren mirë nga komunistët.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 shkurt.

M.Kotobelli
Edukimi masiv agrozooteknik të bëhet nëpërmjet punës.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 shkurt.

H.Hysi
Edukimi i fëmijëve problem i rëndësishëm dhe i ndërlikuar.
Jehona e Skrapanit, 1973, 11 shkurt.

A.Xhezo
Një raport. (Pyetën 150 vetë dhe bënë si ditën ata dhe 150 vetët). Nga mbledhja e (***) të Spatharës në rrethin e Skraparit.
Zëri i Popullit, 1973, 20 shkurt.

Sefedin Çela
Organizata – famije e madhe kur gratë të tregojnë forcën dhe personalitetin e tyre.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 shkurt.

Bashkim Koçi
Dimër me djersë. Reportazh
Jehona e Skraparit, 1973, 1 mars.

Ilafet Mahmutaj
Rendimente të larta në fasulen kokërrmadhe.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 mars.

Teki Bregu
Për forcimin cilësor të slhkollës.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 mars.

Luman Cakaj
Fragmente përpjekjesh për mësimin e shqipes.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 mars.

Demir Korita
Çeta e Skraparit.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 mars.

V. Qesari
Kështu do të vazhdojë në Skrapar Të njohim traditat tona
Bashkimi, 1973, 14 mars.

Bardhyl Ylli
Dëshmori Ismail Alushani.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 mars.

S.Dosti
Rezultat i studimeve serioze. Të njohim shkencërisht tokën
Jehona e Skraparit, 1973, 21 mars
.

Xh.Lamçe
Të vendosim kulturën e misrit mbi baza shkencore.
Jehona e Skraparit, 1973, 1 prill.

Enver Cakaj
Po nuk njohe kompetencat, nuk mund t’i kryesh mirë detyrat. Puna e këshillave popullore të rrethit të Skraparit
Bashkimi, 1973, 13 prill
.

S.Ismailaj dhe Hysen Xhaferllari
Aktivi i bashkimeve profesionale, forcë e gjallë në rradhët e (***) punëtore.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 maj.

Bashkim Koçi
Gratë që mbjellin, gjelbërimin.
Jehona e Skraparit, 1973, 11 maj.

Iljaz Ismaili
Të krijojmë tradita për aktivitete të bukura. /Në shkollën e mesme të përgjithëshme “Ramiz Aranitasi”
Jehona e Skraparit, 1973, 11 maj.

B.Mejdiaj
Muzeu i Radëshit dhe disa probleme
Jehona e Skraparit, 1973, 21 maj.

Neim Mustafaraj
Lindi dhe u farkëtua në zjarr e furtunë. (30 vjet ushtri popullore).
Jehona e Skraparit, 1973, 1 korrik.

M.Kotobelli
Personaliteti i gruas krijohet dhe kalitet në punë dhe në mësim në rrethin e Skraparit
Zëri i Popullit, 1973, 17 gusht.

Hasan Çuni
Të forcojmë punën me rininë.
Jehona e Skraparit, 1973, 1 tetor
.

Dilaver Musabelliu
Inisiativa dhe vetveprimi, kërkojnë të ndjehet përgjegjësi në punët e (***).
Jehona e Skraparit, 1973, 1 tetor.

S.Ismaili
Organizatat bazë të partisë drejtojnë nga afër orgamizatat profesionale. Diskutime në aktivin e partisë të rrethit për problemet e jetës së partisë
Jehona e Skraparit, 1973, 11 tetor.

Q.Sako
T’i njohim dhe zbatojmë mirë normat e (***)
Jehona e Skraparit, 1973, 11 tetor.

Z.Hysi
Shëmbulli i (***) frymëzim për·të gjithë.
Jehona e Skraparit, 1973, 21 tetor.

A.Braçaj
Një brigadë luftarake traktoristësh. Për brigadën e traktoristëve të Tomorricës, Skrapar
Bashkimi, 1973, 26 tetor.

Moisi Zaloshnja
Traditat revolucionare të një shkolle – Me rastin e 60 vjetorit të hapjes së shkollës shqipe të Verzhezhës të rrethit të Skraparit
Zëri i Rinisë, 1973, 27 tetor.

Moisi Zaloshnja
Jetë e bukur lulëzon kudo në Skrapar.
Zëri i Rinisë, 1973, 7 nëntor.

Rrugë përpjekjesh për arsimin. (Me rastin e 60-vjetorit të shkollës së Vërzhezhës)
Jehona e Skraparit, 1973, 21 nëntor
.

Fiqiri Aliaj
Vatër përpjekjesh për dituri nën malet e Skraparit me rastin e 60-vjetorit të shkollës 8-vjeçare të Vërzhezhës
Bashkimi, 1973, 27 nëntor.

Moisi Zaloshnja
Historia e shkollës së Vërzhezhës pasqyron një pjesë të asaj të kaluare të lavdishme me të cilën krenohet çdo skraparlli. Me rastin e 60-vjetorit të shkollës së Vërzhezhës
Mësuesi, 1973, 28 nëntor.

B. Aliraj
Kur kuptohen drejtë problemet e sportit në rrethin e Skraparit
Zëri i Rinisë, 1973, 1 dhjetor.

Fiqiri Aliaj
Ajo qëndron shkollë mëmë (60-vjetori i shkollës së parë shqipe të Vërzhezhës)
Jehona e Skraparit, 1973, 1 dhjetor.

I.Hysi
Fshatarët kujdeseshin për shkollën e tyre (60-vjetori i shkollës së parë shqipe të Vërzhezhës)
Jehona e Skraparit, 1973, 1 dhjetor.

Guxim Meta
Myftar Shahin Osmani. (Figura luftëtarësh të lirisë)
Jehona e Skraparit, 1973, 11 dhjetor.

  • Share