Viti 1972 – Titujt kryesorë të artikujve të shkruara për Skraparin në gazetën Jehona e Skraparit.

  • Share

Materiali që publikojmë për herë të parë sot, do të synoj t’u vij në ndihmë më së shumti studiuesve por pse jo edhe kuriozëve të cilët së bashku me blogun tonë mund të bëjnë një udhëtim në vite për të lexuar në mënyrë kronologjike se çfarë shkruhej në gazeta. I konceptuar prej nesh si një seri postimesh, për titujt kryesorë të shkruar nga viti 1972 e për çdo vit deri në 1992, sot ndalemi në disa ndër shkrimet e botuara në gazetën lokale të Skraparit “Jehona e Skraparit” vetëm për vitin 1972.

Duhet të kuptohemi se në disa raste, titujt mund të jenë të paplotë për ju, në ato raste kur materiali është gjykuar prej nesh se ka përmbajtje propagande të një kohe tjetër. Për këtë arsye, disa fjalë mund të zëvendësohen në tekstin e mëposhtëm me shenjat (***). Kujtojmë se fillimisht publikohet autori i artikujve, më pas titulli dhe në fund, gazeta (në rastin tonë duke qënë se kemi seleksionuar vetëm gazetën tonë lokale është Jehona e Skraparit) si dhe viti dhe data e publikimit.

Bardhyl Ylli
Haxhi Doko (Sade) Dëshmor
Jehona e Skraparit, 1972, 1 maj

Sefedin Çela
Eksperienca e përparuar – stimulant i fuqishëm i prodhimit.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 maj

F. Korita
Heroizmi rrodhi si lumë se buronte nga zemra e popullit. Kushtuar dëshmorit Shefqet Ali Kadiu.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 maj

Bashkim Koçi
Bisedë me njerëz të punës. (Reportazh)
Jehona e Skraparit, 1972, 11 maj

A. Bracaj
Të thellojmë më tej demokracinë (***) në familje.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 maj

Muhamet Hoxha dhe Neim Mustafaraj
Deri në fishekun e fundit. Kushtuar dëshmorit Gani Ramadani
Jehona e Skraparit, 1972, 2l maj

V. Qesari
Reportazh nga Backa.
Jehona e Skraparit, 1972, 21 maj

Dilaver Mekollari
Në shkollën e Vendreshës.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 qershor

P. Alizoti
Dëshmori i rinisë Idriz Banush Çuedari
Jehona e Skraparit, 1972, 1 qershor

Enver Cakaj
Ndriço ndriço djalë Skrapari që vrave sa deshe vet. Kushtuar dëshmorit Estref Cakaj
Jehona e Skraparit, 1972, 11 qershor

Barjam Radëshi
Ramiz Aranitasi. Mbi jetën dhe veprimtarinë e tij në luftën kundër fashizmit
Jehona e Skraparit, 1972, 21 qershor

Fiqiri Aliaj
Duke u ndarë me maturantët.
Jehona e Skraparit, 1972, 21 qershor

D. Mustafaraj
Zhvillimi i vrullshëm i arsimit në rrethin tonë.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 korrik

N. Malindi
Pasqyrë, e atdhedashurisë dhe e heroizmit të popullit të Skraparit. Batalioni Riza Cerova
Jehona e Skraparit, 1972, 11 korrik

Hekuran Hysa
Të forcojmë sektorin e llogarisë në kooperativat bujqësore.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 korrik

Enver Cakaj
Veprim dhe inisiativë. Këshillat popullore të fshatrave
Jehona e Skraparit, 1972, 11 korrik

Nevruz Gerxhani
Shërbimi mjekësor – shfaqje e kujdesit të madh të (***) për popullin.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 korrik

F. Spahiu
Dha jetën për një ditë të bardhë. Dëshmorja Fatushe Sula.
Jehona e Skraparit, 1972, 21 korrik

Hysen Xhaferllari
Të ngrejmë më lart punën edukative për një normim të drejtë të punës.
Jehona e Skraparit, 1972, 21 korrik

Bardhyl Ylli
Bij të Skraparit, bij të Shqipërisë. Dëshmorët e rënë gjatë provokacioneve të gushtit Ferit Bregu dhe Riza Mestani.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 gusht

M. Kotobelli
Normimi i punës dhe përsosja e tij.
Jehona e Skraparit, 1972, l gusht

Enver Naska
Transformime rrënjësore në fushën e bujqësisë.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 gusht

M. Kotobelli
Tërheqja e mendimit të masave shmang subjektivizmin në punën e (***) në rrethin e Skraparit
Zëri i Popullit, 1972, 11 gusht

Qani Zaimi
Banush Vendresha. Dëshmor
Jehona e Skraparit, 1972, 11 gusht

A. Braçaj
Gjaku i parë i grupit partizan. Kushtuar dëshmorit Hilmi Halili
Jehona e Skraparit, 1972, 21 gush
t

Safet Ismali
Klasa punëtore e rrethit tonë (***)
Jehona e Skraparit, 1972, 1 shtator

Jehona e Skraparit
Fari Zaimi (1925-1945) Dëshmor
Jehona e Skraparit, 1972, 1 shtator

M. Bulka
Si u çlirua Çorovoda?
Jehona e Skraparit, 1972, 10 shtator

Sefedin Çela
Fragment nga dashuria për ditët. Reportazh
Jehona e Skraparit, 1972, 10 shtator

A. Braçaj
Specialisti dhe vendi i tij në bujqësi.
Jehona e Skraparit, 1972, 21 shtator

A Jaubelli
Të demokratizojmë më tej institucionet kulturale.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 tetor

Muhamet Basho
(***) dhe përgjegjësia.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 tetor

Sefedin Çela
Rini me zëmër të zjarrtë. Zhvilloi punimet Konferenca e 19-të e rinisë së rrethit.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 tetor

Enver Cakaj
Kontrolli punëtor gjykoi me pjekuri.
Jehona e Skraparit, 1972, 1 tetor

H. Flamuri
Probleme të zhvillimit të kulturës në Poliçan.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 tetor

Gani Zyka
Lace Backa
Jehona e Skraparit, 1972, 1 nënto
r

Fiqiri Aliaj
Mëngjeze që zgjohen nga tingujt e burisë (Reportazh)
Jehona e Skraparit, 1972, 1 nëntor

Gani Bilimani
Për gjallërimim e jetës së brëndëshme të (***)
Jehona e Skraparit, 1972, 11 nëntor

Bardhyl Ylli
Meleq Staravecka
Jehona e Skraparit, 1972, 11 nëntor

S.Kotobelli
Probleme që influencojnë në plotësimin e planit të arkës.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 nëntor

M.Kotobelli
Të përsosim organizimin dhe drejtimin e punës në kooperativa bujqësore.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 nëntor

Rustem Bregu
Kultura, problem i masës në prag të aktivit të partisë për kulturën.
Jehona e Skraparit, 1972, 11 nëntor

  • Share